Wat kost een Domotica systeem nu eigenlijk.

De kosten van een domotica systeem is geheel afhankelijk van uw wensen. Wanneer u wenst om een verlichting centraal of op afstand te bedienen en een aantal kringen dimbaar moeten worden bent u al vrij snel aan een domotica systeem toe. Maar naarmate er functionaliteiten toe gevoegd worden zal het prijs verschil tussen de conventionele installatie en domotica kleiner worden. In de onderstaande grafiek is dan ook schematisch weergegeven wat de kosten bij bepaalde functionaliteiten doen ten opzichte van elkaar.A: Elke lichtkring heeft 1 bediening
Van A naar B neemt het aantal bedieningen toe.
B: Gelijke kostprijs gelijke functies
Van B naar C komen dimmers en rolluiken in het systeem
Van C naar D komen KNX functies worden toegevoegd als tijdfuncties, centrale bediening en verlichting scenes.
Vanaf D overige uitbereiding zoals verwarming, simuleren alarmeren en bediening vanaf buitenaf.

Hieruit kunt u afleiden dat naarmate de installatie complexer wordt de prijs van een conventionele installatie enorm stijgt in tegenstelling van een domotica installatie.

Om een indicatie te geven van de te verwachten kosten zijn hieronder de 4 standaard systemen als voorbeeld doorgerekend voor u met betrekking op een gemiddelde woning.

We hebben een woning met op de begane grond een woonkamer, keuken, hal, toilet, en berging. Op de bovenverdieping een overloop, 3 slaapkamers, badkamer en een zolder. De kosten van een conventionele installatie bedragen € 7300,-. Een dergelijke woning met een domotica systeem zal het volgende kosten:

Standaard 1: € 13.500,-
Standaard 2: € 14.400,-
Comfort 1: € 14.600,-
Comfort 2: € 16.600,-

Let op dit is een indicatie op basis van ervaring!

Deze investering verdient zich in de jaren terug door besparing op de energie rekening. Daarnaast is domotica terug te vinden in de waardestijging van uw woning.

Tegenwoordig worden woningen onderverdeeld onder een energielabel vanuit de overheid. Domotica kan de duurzaamheid van uw woning dan ook verhogen. Zo verhoogd u tevens uw kansen bij verkoop van uw woning.

Met de steeds nieuwe ontwikkelingen in de techniek wilt u toch niet achterblijven.
Maak uw woning klaar voor de toekomst en een domotica systeem.

Bent u nieuwsgierig wat een Domotica systeem kost voor uw woning neem dan contact met ons op!

↑ Terug naar boven.